-

Irena Žilić i Morcheeba zajedno na turneji

Irena Žilić

Zagrebačka kantautorka Irena Žilić u oktobru ove godine otisnuće se na mini turneju po Velikoj Britaniji gde će nastupati kao podrška sjajnom bendu Morcheeba.

Bend je najavio četiri datuma u Velikoj Britaniji u sklopu promocije svog novog albuma „Blaze Away“, od kojih su koncerti u Mančesteru i Brajtonu već rasprodati. Među najavljenim nastupima našao se i onaj u londonskom O2 Shepherd’s Bush Empireu, u kojem su nastupali brojni svetski muzičari i koji je jedan od važnijih londonskih klubova.

Ova turneja predstavlja nastavak saradnje nakon što je Irena Žilić nastupila kao predgrupa Skye i Ross iz Morcheebe u zagrebačkoj Tvornici kulture u novembru 2016. godine. Govoreći o nadolazećim nastupima Irena je napomenula: „Morcheeba je jedan od onih prizemnih bendova, čiji članovi su praktički obitelj. Nakon otvaranja njihovog nastupa u Tvornici Kulture ostala sam u kontaktu s Rossom koji je osobno predložio da im budem support na njihovim UK datumima i promociji novog albuma “Blaze Away”. To je u svakom smislu ogroman kompliment, čast i izvrsna prilika, pogotovo imajući na umu činjenicu koliko je teško domaćim artistima doći u direktan kontakt s britanskom publikom. Dodatno, radi se o nastupima u klubovima koji su poznati i važni za britansku glazbenu scenu“.

Svoj drugi studijski album „Haze“ Irena Žilić objavila je u martu prošle godine, a dobila je pohvale kako kritike, tako i publike. Album se našao na gotovo svim regionalnim top listama albuma koji su obeležili 2017. godinu, a zaradio je i nominaciju za muzičku nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske muzike“. „Haze“ je promovisan na koncertima širom regiona, a nastupila je i na velikim regionalnim festivalima. Nastupima u oktobru Irena će promovisati svoj drugi album i pred britanskom publikom, otvarajući seriju koncerata u Mančesteru (Gorilla) 8. oktobra te završavajući turneju nastupom u Sauthemptonu (The 1865) 13. oktobra.

Najnovije vesti

Izdvajamo