-

Impala pokreće novi program „100 artists to watch“ sa YouTube-om

Impala 100 artists

IMPALA (medjunarodno udruženje nezavisnih diskografa) u partnerstvu sa YouTube-om pokreće novi program za podsticanje raznolikosti u evropskom nezavisnom muzičkom sektoru. “100 ARTISTS TO WATCH” donosi listu od 100 izvođača i fokusira se na trenutno ključne, na nezavisnoj muzičkoj sceni cele Evrope. Ovaj novi program zamjenjuje godišnju IMPALA-inu nagradu za evropski indie album godine, koja je imala sjajan niz od 10 godina. Novi popis izvođača, biće objavljen svakog proleća.

Program obuhvata 100 izvođača iz cele Evrope, a regiju predstavljaju 21. Vek, Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza Kolektiv, Koala Voice, Koikoi, Marčelo, Mr. Lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban & 4, a koje su predložili članovi Runde (Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa) i šireg foruma glasača za Runda nagradu.

Izvođače koji su se našli na “100 ARTISTS TO WATCH” predložili su članovi IMPALA-e i šira mreža njihovih saradnika. Popis od 100 evropskih izvođača osmišljen je kako bi istaknuo umetnike u različitim fazama njihove karijere. Članovi IMPALE mogu da predlože umetnike na temelju različitih činjenica, kao što su raznolikost i inovativnost, ali i komercijalni uspeh.
IMPALA-in prvi popis uključuje umetnike iz 30 zemalja i sadrži više od 30 muzičkih žanrova, od blues-stonera do hip-hopa, jazz-a, dance-a, hiperpopa i alternativnog rocka…

Helen Smith, izvršna predsednica IMPALA-e komentrisala je: „IMPALA-ina misija je podsticanje raznolikosti cele Evrope, stoga je sjajan osećaj pokrenuti ovaj novi program u saradnji sa YouTube-om. Ideja je bila da se pomogne u rasvetljavanju širokog raspona talenata sa kojima nezavisni sektor radi u Evropi.”

Dan Chalmers sa YouTubea dodaje: “Indie sektor ključni je partner za YouTube i stvarno smo uzbuđeni zbog naše saradnje sa IMPALA-om na programu “100 ARTISTS TO WATCH” u Evropi. YouTube kreatorima i izvođačima daje platformu da dopru do sveta i omogućava im da budu primećeni preko svih granica”.

Pročitajte više o ovim izvođačima na web stranici.

Najnovije vesti

Izdvajamo