-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Igralom predstavio svoja "Pogrešna poznanstva" (audio)

Igralom predstavio svoja “Pogrešna poznanstva” (audio)

Igralom

Izdavačka kuća Rock Svirke Records predstavila je debi album “Pogrešna poznanstva” niškog sastava Igralom. Bend je pre par dana objavio album preko digitalnih servisa, kao i u fizičkom izdanju.

Grupa nudi miks energične strane amerikane i zapadnoafričke muzike, koja se olako može kategorisati kao alternativna muzika. Snimljen je novembra 2015. godine, u muzičkom studiju Šamarčina u Vrbasu. Duboka teška “fuzz” gitara donosi zanimljivu kombinaciju rokenrola i “assoufa”, što je autentični zapadnoafrički način sviranja žičanih instrumenata. To je podržano dubokim “groovy” bas linijama. Sviranje bubnja je najbolje definisano kao kreativna upotreba afro-fank bitova unutar konteksta stare škole rokenrola. Reči su na srpskom – matičnom jeziku članova benda.

Album “Pogrešna poznanstva” i najavni singl “Vražiji sin” moguće je preslušati i kupiti putem Bandcamp stranice izdavača po simboličnoj ceni od 4,49 dolara (ko želi može da pomogne bend time što će uplatiti po želji više od navedene sume), kao i fizičko izdanje koje je moguće poručiti putem mejla nebojsa@rocksvirke.com po ceni od 500 dinara plus PTT.

“Pogrešna poznanstva” preslušajte sa našeg portala.