fbpx

-

Naslovna Vesti Novi albumi Igor Vince objavio novi live album

Igor Vince objavio novi live album

Harizmatični autor, Igor Vince, uoči koncerta 6. aprila u Amerikani Doma omladine Beograda, objavio je svoj novi audio/video album “LIVE @ Kalemegdan” sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu u septembru 2018. godine gde su Igor i njegov bend nastupili iste večeri kada i Femi Kuti i Makedonska filharmonija.

Na albumu se nalazi nekoliko rearanžiranih numera sa Igorovog prvog studijskog albuma “Let’s Do It” kao i dve nove pesme.

Kroz autentične muzičke aranžmane provlače se, iskreni, i vešto satkani, stihovi i poruke. Sa svojom magičnom kalimbom u rukama, kongama i djembe bubnjem ispred sebe, kao glavnom artiljerijom ritma, svojim stasom, glasom, žestokim porukama i očaravajućim ljubavnim stihovima, Igorova muzika pogadja svakoga do koga dopre.
Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, kao uostalom i prethodna Igorova dela, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera sa prodornim duvačkim linijama, do najsuptilnijih balada, sa raskošnim pratećim vokalima Igor, još jednom ukazuje na širok spektar svog muzičkog stvaralaštva.
Široj publici, ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck.
Igor i njegov “Drum, Brass, And Keys” bend čini čak 13 aktera na sceni, gde se pored njega kao glavnog vokala, nalazi i snažna duvačka sekcija, ubedljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i dve afro-fanki plesačice.
https://www.youtube.com/watch?v=SdDSK4BbAM8