-

Humanitarna izložba „Koncertni artefakti“ u Nišu

Koncertni artefakti Ara NišHumanitarna izložba „Koncertni artefakti“ otvara se 3. avgusta i biće u prostoru Sinagoge u Nišu do 13. avgusta 2019. godine. Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod namenjen je kampu za decu bez roditelja na Vlasini u organizaciji niškog Džedajskog pokreta.

Nekadašnji vlasnik čuvenog Happy housea, Dragan Aranđelović Ara, skoro 45 godina obilazi koncerte i skuplja majice i ostale uspomene sa njih. Zbog oko 250 koncerata obišao je dvadesetak država u Evropi i Americi. A zbog muzike je putovao na sve moguće načine – autostopom, vozom, avionom, pa čak i biciklom.

„Na izložbi mogu da se vide, pre svega, majice koje sam ja četrdesetak i više godina skupljao, ulaznice sa koncerata, razni plakati i sve ono što pripada pod koncertne artefakte. Dakle i katalozi i neke fotografije i set liste, što originalne, koje sam uspeo da, kako bi se to reklo, „maznem“ sa bine muzičara, odnosno bendova, pa do onih koje sam uspeo da skinem sa neta, da bih imao za svoju uspomenu“, objašnjava Dragan Aranđelović Ara.

„Ekipa Udruženja Marker se raduje što kao organizator Humanitarne izložbe u Sinagogi pomaže Draganu Aranđeloviću Ari da svoju muzičku zaostavštinu pretoči u pomoć onima kojima je najpotrebnija – deci bez roditeljskog staranja. Zahvalni smo što smo na ovaj način dobili priliku da promovišemo prave vrednosti i humanitarni rad našeg sugrađanina. Muzika uvek pokreće najbolje u svakom od nas!“, kaže predsednica Udruženja Marker Jovana Đorđević.

Organizator izložbe „Koncertni artefakti“ je Udruženje Marker, a pomogli su Narodni muzej iz Niša i Sekretarijat za kulturu Grada Niša.

Najnovije vesti

Izdvajamo