-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Hronično Neumorni" - nova kompilacija na stihove Milana B. Popovića

“Hronično Neumorni” – nova kompilacija na stihove Milana B. Popovića

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Hronično neumorni omotUmesto prvobitno planirane nove, pete po redu knjige pesama, naslova “Hronično neumoran”, beogradski pesnik i novinar Milan B. Popović, odlučio je da ode korak dalje, i oko svojih stihova na dvostrukom CD-u “Hronično Neumorni”, okupio je već etablirane, ali i potpuno nove bendove i izvođače iz svih država bivše Jugoslavije.

Oni su osmislili i snimili muziku na njegove stihove. Za razliku od svoje prve CD kompilacije “Vreme brutalnih dobronamernika” iz 2010. godine, koja je bila gitarske hard & heavy orijentacije, ovoga puta okuplja muzičare najrazličitijih muzičkih opredeljenja, i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Od hip-hop umetnika na CD-u se nalaze: Sky Wikluh, Vudu Popaj, Coa, Cantwait, Kruks, M.A.X., Solow i Flip Flop.  Rege bendovi zastupljeni na ovoj kompilaciji su: Del Arno Band, The Socks, Hornsman Coyote, Elly Rasta Girl, Čaras i Subjektivni sud. Rok izvođači i bendovi na CD kompilaciji su: Branko Radaković (Argus, Olovni balon), Miroslav Dukić (Tako), Zoran Marinković-Bjesomar (Bjesovi), Autogeni trening, Nikola Čuturilo, Monera, Seljačka buna, Hashish club, Alek, Branislav Lazić, Broken Arrow, Dark Sky, Fault, Snovi, Galoma, Stereo Tip, Grim, Vladimir Jakšić (ex-Revolveri) i Zele Lipovača (Divlje jagode).

Branko Radaković je snimio, režirao i montirao spot, a ujedno i recitovao tekst pesme “Ubuduće ne pričaj o budućnosti. Muziku za tu pesmu je komponovao Miroslav Dukić. U produkciji “Kan i Lingus” Stereo Tip je snimio spot za pesmu “Poslednji stih”. Zoran Marinković-Bjesomar je snimio, režirao i montirao spot za pesmu “Istine mamlazi kriju (Batina) a ujedno je komponovao muziku i odpevao svoj refren, dok je Milan B. Popović recitovao strofe.

Ceo dupli CD Milana B. Popovića, sa knjižicom i press materijalom, se može besplatno downloadovati sa Milanovog zvaničnog sajta.