-

Hot Club of Belgrade zagreva publiku za Caro Emerald

Kao predgrupa Caro Emerald 27.februara u Hali sportova „Ranko Žeravica“ nastupiće gipsy jazz sastav Hot Club of Belgrade.


Hot Club of Belgrade je osnovan u februaru 2006.godine i od tada je aktivan na muzičkoj sceni Srbije, ali mogu se pohvaliti i gostovanjima u Francuskoj i Sloveniji. Iza sebe imaju dva muzička izdanja „Perdido“ i „The Balkan swinging melody“. Osnivač ovog gypsy jazz sastava je jazz gitarista Branko Mačić – Mačak, a pored njega u sastavu su i Filip Krumeš,Vladimir Nikić i Nebojša Pešić. Repertoar ovog jedinstvenog sastava na našim prostorima čine kompozicije Djanga Reinhardta i Stephana Grapelija uz jazz standarde, ali i obrade evergrin melodija i starogradskih pesama sa prostora Vojvodine, narodnih pesama Srbije,Bosne i Makedonije.

Raduju se što će biti deo ove koncertne priče i veruju da će koncert svima ostati u lepom sećanju: „Za nas je ovaj koncert značajan, jer ćemo nastupiti sa proslavljenom pevačicom koja potiče iz sličnog muzičkog žanra koji karakterišu lepe i pevljive jazzy melodije, aranžirane u modernom ali pitkom stilu.“

Caro Emerald u Beograd dolazi u okviru aktuelne „Emerald Island“ turneje, najveće u njenoj dosadašnjoj karijeri. Baš tim povodom prošle godine izdala je EP „Emerald Island“ na kojem se nalazi šest numera inspirisanih exotic-om, muzičkim žanrom iz pedesetih i šezdesetih godina, ispunjenim egzotičnim zvukovima i instrumentima. Ova nežna dama predivnog glasa spojila je u svojoj muzici ballroom jazz sa zaraznim mambo gruvom i
postala je poznata po svojim izvanrednim živim nastupima, koje ne treba propuštati.

Ulaznice za koncert Caro Emerald u prodaji su po cenama: parter 2400 dinara, tribine 2900 i 3300 dinara, VIP 3800 dinara. Možete ih kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i DD Tickets kao i online na www.eventim.rs, www.ddtickets.rs i www.halasportova.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo