-

NaslovnaVestiVesti iz regionaHarry the Kid pjesmom "Jedan stih" najavljuje svoj EP

Harry the Kid pjesmom „Jedan stih“ najavljuje svoj EP

Harry the kid

„Jedan stih“ je prva pjesma kojom Harry the Kid najavljuje EP pod nazivom „Stvar pravog trenutka“. Pjesma je snimljena u ljeto 2021. u studiju „Adam tree“ u Zagrebu. Glazbu i tekst potpisuje Haris Ćehić, a miks i mastering pjesme je napravio Saša Rajković – Zarkoff. Pjesmu prati i video spot u produkciji Limeniks Artworks (Goran Mandić).

Pjesma „Jedan stih“ se može pogledati i poslušati na svim streaming servisima (Deezer, Spotify, Tidal, You Tube, Bandcamp).

„Jedan stih kao mikrokozmos svih velikih i malih ljubavi, onih trajnih i onih koje su trenutak u vremenu. Svaka ljubav opire se pretakanju u riječi, a njena neizrecivost sakrila se „u toliko riječi koje se ne mogu reći“, metafori svih osoba, mjesta, gradova, uspomena koje trajno čuvamo u srcu.“, objašnjava Haris Ćehić.

Harry the Kid prvi je samostalni projekt Harisa Ćehića, a nastavlja niz bendovskog suživota u grupi Feet (albumi „Falling leaves“, „Šerver v 1.0“ i „Misuse of useless“) i Harry & Fat sons (albumi „Green line-red line“ i „Songs for bad weather“, te singl „LuLu“). Zvjezdanih trenutaka nije bilo, ali ponosno ističe i „manje“ uspjehe kao što su pjesme uvrštene u soundtrack američkog filma „Counterplay“ (premijerno prikazan 2012. godine na američkim festivalima, s pjesmama „The little nothings“ i „Would you mind?“) te prihvaćenost kritike i publike.

Autor je od zadnjih izdanja ponešto i odrastao, pjeva na hrvatskom jeziku i naizgled je manje ležeran, ali zadržao je dječačku upornost i ljubav prema glazbi čije mu je stvaranje i dalje najdraža igra.

Nakon singla „Jedan stih“, Harry the Kid krajem godine najavljuje izlazak EP-a „Stvar pravog trenutka“.

Najnovije vesti

Izdvajamo