-

Hadži Prodane Duše objavili album prvenac

Pobednici jubilarne 50. Zaječarske gitarijade, Hadži Prodane Duše objavili album prvenac u izdanju PGP RTS-a. Alter-garage rok četvorka poznata po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama, objavila je prvi album pod nazivom „Racionalna manjina“ za PGP RTS.

Album je snimantokom 2017. godine, u muzičkom studiju Lav i sadrži 10 numera. Interesantno je da produkciju potpisuje sam bend, ali, kako i sami navode, uz veliku podršku Željka Vasića, koji je bio snimatelj albuma.

„Pobeda na Gitarijadi je uvek značajna, a pogotovo kad je baš jubilarna, pedeseta“, navodi frontmen benda Vojislav Lazić i dodaje: „Činjenica je da smo ispoštovani za sve što je dogovoreno. Jeste da je čitav proces snimanja i izdavanja albuma potrajao malo duže nego što smo zamišljali, ali je na kraju sve ispalo kako treba i Racionalna manjina je konačno pred publikom.“

Nakon odlične beogradske promocije albuma 21. aprila, u Subeernom centru, promo turneja se nastavlja u maju, nastupima u Vršcu, 11. i na domaćem terenu, Užicu, 12. maja. Bend će, takođe, nastupiti i na ovogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, kao i na festivalu blizu kuće, Hills Up, na Zlatiboru.

Postavu benda čine: Vojislav Lazić – vokal i gitara; Milan Jevtović – bas gitara; Vladimir Radović – gitara; Stefan Nedeljković – bubanj.

Najnovije vesti

Izdvajamo