-

Grupa Gift objavila album na engleskom

GIFT-Cities-in-the-sky

Harizmatični art-rok sastav Gift obradovao je fanove neočekivanim izdanjem svog albuma „U senci grada“ na engleskom jeziku.

Pod nazivom „Cities In The Sky“ bend je plasirao pesme sa „albuma na srpskom“. Gift je dobro poznat širom regiona kao grupa koja na najreprezentativniji način neguje tradiciju britanskih alt-elektro-rok sastava izvodeći obrade ultimativnih izvođača kao što su David Bowie, Depeche Mode ili The Smiths.

Pre dve godine članovi benda Gift su ostvarili svoj veliki san snimivši album sa većinski autorskim pesmama. Upravo te pesme sada bivaju predstavljene u „engleskim verzijama“ i spremne da osvoje svet.

„U kojoj od pesama se prepoznaješ? Svaka od njih je mikro priča o vidljivim i nevidljivim ljudima oko nas, o tebi i o svakodnevnoj borbi sa svim životnim izazovima. Da li će pobediti ljubav ili mržnja ili neke druge strasti, da li će svi ti gradovi i ulice oko nas biti okrutne ili otvorene za naše korake? Saznaj o pravoj gradskoj priči na albumu „Cities In The Sky“,“ ushićeno i uzbuđeno saopštili su članovi grupe Gift u zajedničkoj objavi.

Bonus pesma na ovom izdanju je „JY” remiks za englesku verziju velikog hita „Haos“ sa kojom je bend ušao u finale prošlogodišnjeg lokalnog izbora za srpskog Eurosong predstavnika. Podsećamo da je Gift i ove godine sa pesmom „Liberta“ bio na korak do pobede na pomenutom takmičenju.

Album „Cities In The Sky“ je od 26. maja dostupan na svim striming servisima a video spot za „Chaos (JY Remix Limited)“ pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti

Izdvajamo