-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Grupa Boa i Remi zajedno snimili "Daleko u proljeće"

Grupa Boa i Remi zajedno snimili “Daleko u proljeće”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Elemental
U susret novom, devetom studijskom albumu „Dok glazba traje“, Boa predstavlja novi singl i video spot za pjesmu koju su snimili u saradnji s Mirelom Priselac Remi.

Za pjesmu „Daleko u proljeće“ snimljen je i video spot u režiji Petre Oreč, članice grupe, koja je ujedno i dizajnirala album, čime je povezala priču albuma i video spota.

“Pjesma ‘Daleko u proljeće’ bila mi je doista izazov jer sam pokušala spojiti nespojivo. Glavna ideja za kojom sam se vodila bila je dizajn albuma koji je podosta hladan i jednostavan, a naslov pjesme, kao i ona sama, govori o nečem lijepom i toplom. S obzirom da se ipak radi o Boi, koja je za mene uvijek predstavljala muzički i umjetnički art, odlučila sam se na nešto neobično. Spot je na prvi pogled hladan, no ono što volim isticati obično jest da pravo oko vidi ljepotu i u ružnome, pa sam tako pokušala iz te naočigled hladnoće izvući toplinu. Remi me oduševila svojom pojavom i karakterom i zaista je bila odličan suradnik što mi je puno olakšalo izvedbu ideje. Naravno, Puljiz je očekivano profesionalac i na području snimanja spotova, tako da mi je bio stvarno gušt dva dana provesti s cijelom ekipom. Na kraju moram spomenuti mlade talente za koje će se još puno čuti, Dinko Šimac zaslužan je za snimanje i postprodukciju, a Michelle Milardović za makeup”, rekla je Petra Oreč.

Izuzetno zadovoljan saradnjom sa Remi, Mladen Puljiz je rekao: “Video za singl ‘Daleko u proljeće’ smo snimili u suradnji s Remi iz Elementala. Suradnja s Remi je bila zaista fenomenalna od prve sekunde u studiju Saše Miočića pa sve do rada na ovom video-spotu. Atmosfera je bila sjajna i mislim da smo svi prezadovoljni odrađenim.”

Novi album kog će Boa uskoro predstaviti, dobio je ime prema istoimenom singlu „Dok glazba traje“, a ukupno će imati 10 pjesama, uključujući i aktuelni singl „Svemirski prijatelji“. Članovi grupe Boa odlučili su da svoje fanove nagrade i dodatnim bonus CD-om koji sadrži još 19 pjesama, odnosno digitaliziranih snimaka, snimanih na magnetofonu davnih godina (1975-1977) iz doba srednjoškolskih dana Mladena Puljiza i Slavka Remenarića. Cijeli ovaj limited edition projekt je također dizajnerski uobličila Petra Oreč.