fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Grupa Baobab objavila EP "Huk"

Grupa Baobab objavila EP “Huk”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

baobab

Nakon gotovo godinu dana od početka snimanja, grupa Baobab konačno je objavila svoje novo izdanje, EP Huk. Novi materijal sadrži pet pesama i dostupan je za besplatno preuzimanje putem on-lajn izdavačke kuće RockSvirke.

EP Huk snimljen je u studiju Digimedia, u Beogradu, u produkciji Janka Maraša i nadovezuje se na album Pogled iznad iz 2011. godine. (link za besplatno preuzimanje). Uz prepoznatljiv gitarski zvuk koji je postao zaštitini znak grupe, Baobab istražuje i neke nove muzičke teritorije.

Za vreme snimanja, u martu 2013. godine preminuo je bubnjar Baobaba, Ljubiša Golubović. Uprkos velikim dilemama, grupa je ipak odlučila da nastavi sa radom. Vratili su se u studio i početkom jeseni uspeli da završe započeti materijal. Mesto bubnjara zauzeo je Vojkan Aleksić.

Posle velikog uspeha singla Brza reka, koji je stigao do mesta broj 1 na listama Diskomer Studija B, Pop mašina radija B92… grupa započinje promociju novog izdanja koncertnim nastupima po Srbiji. Beogradski koncert održaće se u petak 8. novembra, u Božidarcu, gde će Baobab nastupiti zajedno sa grupom Eva Braun. Nakon toga u Arilju 09.11. zajedno sa Velikim Prezirom. Novi Sad i Omladinski klub CK13 je zakazan za 15.11. a potom i Bačka Planka 16.11. klub Viveur…

EP Huk je nastao uz veliku pomoć Extreme intimo koja je stala uz grupu u tom delikatnom periodu.