-

Grizete prikazali snagu otpora u spotu „Čovek“

Grizete

Mladi novosadski alternativni trio Grizete koji čine Andrea Vranić, Boris Balan Nikolić i Vanja Drinčić objavili su debitantski spot za pesmu „Čovek“ na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Nakon serije uspešnih nastupa, bend se uspešno otpisao, kako produkcijski tako i konceptualno, i u ovoj formi vizuelnog izraza. Spot prati anonimnog, zastrašujućeg u svojoj beživotnosti službenika, kao sletelog sa Magritove „Golkonde“ kako, vodeći pod ruku devojku, indirektno gazi po telima običnih ljudi, ponizno položenih na zemlju.

Uz tonove napete garažne alternative, komplicitno se dižući i spuštajući u naizgled beskrajnoj prinudi, žalosna procesija se najednom zaustavlja zahvaljujući prkosnoj intervenciji vokalistkinje Andree, čineći da se gomila do tada poslušnih robova uzdigne protiv svog jarma, a ledena plava paleta istopi u bojama novog dana.

Za kraj, mali komentar od Grizeta samih o spotu i promociji pesme: „Što se tiče spota, vrlo smo ponosni na to kako je ispao s obzirom da smo mnogo energije uložili u njega. Promovisaćemo pesmu i spot na predstojećem mini festivalu „Veštičarenje“ koji organizujemo u Novom Sadu 27. 10.“

Najnovije vesti

Izdvajamo