-

Grad Niš skratio rok zakupa Nišville Džez Muzeju

Nisville jazz muzej
foto: Zoran Ćirić

Posle problema sa eksponatima ispred Džez Muzeja u Tvrđavi, Nišville jazz festival se suočava i sa poništavanjem prethodno donetog rešenja od 11.02.2022. o zakupu gradskog prostora za Džez Muzej na period od 2 godine.

Rešenjem o izmeni rešenja od 09.05.2022. rok zakupa je skraćen na 1 godinu.

Ne ulazeći u motive ovakvog skraćenja roka zakupa, Nišville jazz festival smatra da je izmena trebalo da glasi – umesto na 1, na 5 godina zakupa, jer toliko dozvoljavaju zakonski akti Uprave za imovinu Grada Niša.

Jedino sa tako dugim vremenskim rokom moguće je dugoročno planirati rad muzeja i uraditi nabavku skupih i retkih eksponata poput trube Luisa Armstronga, za koju bi donatorski trebalo prikupiti 100.000 dolara.

Nišville je do sada uložio dosta novca za opremanje muzeja i obnovu elektro instalacija, ali je potrebno rešiti i grejanje prostora, a pogotovo je važno rešiti akutni problem prokišnjavanja unutar muzeja sa bedema niške Tvrđave.

Ovo skraćivanje roka zakupa dovodi Nišville u dilemu vredi li ugostiti ovog leta direktora najčuvenijeg Džez muzeja iz New Orleans-a Grega Lambsoy-a, koji ovog avgusta dolazi da napravi dugoročnu postavku Nišville Džez Muzeja – jedinog takve vrste u Srbiji,

Najnovije vesti

Izdvajamo