-

NaslovnaVestiVesti iz regionaGospodin Pinokio objavili novi EP i prateći spot

Gospodin Pinokio objavili novi EP i prateći spot

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

gospodin-pinokioJedan od najbeskompromisnijih rok bendova regije, niški Gospodin Pinokio, koji sa jednom nešto dužom pauzom traje već 23 godine, upravo je objavio svoj novi EP pod nazivom “Iz mraka mašina” za beogradski Take It Or Leave It records.

iz-mraka-masinaNovi materijal sadrži četiri potpuno nove pesme (“Iz mraka mašina”, “Šta god”, “Stena” i “Zastoj u vremenu”) i od danas je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na kompakt disku za najvernije fanove.

EP “Iz mraka mašina” je sniman tokom marta meseca 2015. godine u studiju Sweepunk u Makrešanu kod Kruševca, a snimateljski posao reprezentativno je delo Zlatka FatZed Petkovića, kao i završni mix u saradnji sa samom grupom.

Video spot za premijerni singl sa novog izdanja, koji nosi naziv „Šta god“, je takođe delo iste ekipe i sniman je na više lokacija u Makrešanu i Nišu, a u njemu svoj puni doprinos daju harizmatični Ljubiša Jovanović iliti Ponoćni Vodeničar (frontmen kruševačkog benda Katabazija) i ekipa iz aikido kluba „Trem“ na čelu sa Dejanom Stankovićem.

“Pesma i spot predstavljaju podsećanje mlađim generacijama da moraju imati svoj stav koji će ih voditi kroz život. Moraju naći svoju duhovnu ravnotežu i na taj način se žaštititi od svega onog lošeg što ih na svakom koraku vreba, da budu svesni da je život jedna centrifuga iz koje se jedino jasnom idejom i doslednošću može na trenutak izvući i osetiti tračak slobode,” pojasnili su svoju inicijalnu ideju za video singl sami članovi grupe.