-

Goran Bare objavio novu autorsku pjesmu i spot


Legendarni Goran Bare objavio je novi singl i spot „Osvijesti me„. To je njegova prva autorska pjesma od albuma „Teške boje“ iz 2012. godine.

Da će biti riječ o još jednoj kultnoj pjesmi iz neuništivog Baretovog pera, dalo se naslutiti još prošlog studenog, kada ju je u pratnji Majki izveo pred nepodijeljeno oduševljenom, dupkom punom Tvornicom koja je „Osvijesti me“ istoga trena prihvatila među njegove najveće hitove.

Svi elementi zbog kojih Bare i njegova glazba predstavljaju vrhunac našeg rocka prisutni su i u „Osvijesti me“: izuzetna svirka u punom rockerskom intenzitetu i žestini, u kombinaciji s Baretovim osobnim, grčevitim riječima i neusporedivom, hipnotizirajućom interpretacijom, čine jednu od najsnažnijih i najupečatljivijih kombinacija u našoj glazbi.

Da i ova pjesma svirački zaživi na način koji odgovara Baretovoj nevjerojatnoj energiji pobrinuo se sjajni bend koji čine Dan Divjak na klavijaturama, Kruno Domaćinović na električnoj gitari, Alen Tibljaš na bubnjevima, Mario Rašić na bas gitari te Davor Rodik, čija izuzetno upečatljiva pedal steel gitara donosi osobitu dimenziju fenomenalnom zvuku sastava.

Spot za singl snimljen je u studiju Croatia Recordsa, gdje se snimala i pjesma te pod redateljskom palicom Dinka Pasinija donosi ono najzanimljivije kada je Goran Bare u pitanju – intenzitet i energiju studijske izvedbe, koja nije ništa manja od one na najvećim koncertima.