Garage in July posvetili pesmu Iggyju Popu

garage_in_julyBend Garage in July iz Baranje, ima novi videospot za singl “Za Iggyja“.

Garage in July su visokooktanski Swamp ‘n’ Roll sastav nastao u jesen 2009. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Dosad su objavili EP “Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll”, “Live at “RIBA” za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP “7” i aktuelni “Imaš li strasti?!” za Dirty Mojo Records.

Planiraju svirati što više u budućnosti, a trenutno rade na novom materijalu za treći studijski album i pripremaju se za malu turneju po Londonu gdje će nastupati od 23. do 27. oktobra.

Produkciju spota potpisuje Studio DIV. Redatelj spota je Igor Ilić, prijatelj benda i frontman Orvela. Spot su realizirali Ino Zeljak, Ivo Matić, Igor Ilić i Božo Ilić.

Redatelj spota i Igor Ilić o motivu spota govori: “Svojom pjesmom Za Iggya odaju počast američkom glazbeniku, veličini i inovatoru punk rocka i garage rocka. Stihovima Vidim Iggya kako vrišti, stvarno je neuništiv, snaga životinjska, oči djeteta opisuju neke od Iggyjevih odlika koje su motivirale čitave generacije rock glazbenika da se prime gitara i bubnjeva. One opisuju trajnost i neuništivost lika i djela kroz vrijeme. Kad shvatimo kako se danas sve radi brzo i traje uglavnom kratko, pjesma tim više dobiva na značaju. U spotu smo ljubav prema djelu i liku Iggy Popa doveli do ekstrema. Između tisuće ploča i cd-a, jedan od aktera izjavljuje – Nema ničega, sve je isto -, misleći pritom na izbor. Naša poruka je jasna – dobre glazbe ima uvijek, bila ona stara ili nova kao što je to muzika Garage in July. Treba samo kopati, novoj glazbi dati šansu a staru slaviti na sve moguće načine, a jedan od njih je upravo ova pjesma i video uradak.“

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.