-

Garage in July objavili novo EP izdanje

Foto: Marina Filipović Marinshe

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, objavio je EP „Sjaj u blatu„.

Osnovani 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci iz baranjske ravnice stvaraju prljavi i iskreni Rock ‘n’ Roll. Garage in July su Igor Hanžek Rick (bubanj), Marko Bagarić Keef (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević Jim (vokal, bas gitara, usna harmonika), a dosad su objavili EP „Samo ljubav i rock ‘n’ roll“, „Live at RIBA“ za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP-jeve „7“ i „Imaš li strasti?!“ za Dirty Mojo Records.

Snimanje, miks i produkciju ovog EP izdanja (osim pjesme „Buntovnik ljubavi“ koja je snimana u studiju Borisa Fischera) uradio je bliski suradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac (studio Croatia Recordsa).

Trijem za ples„, posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi nas, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje, izvora inspiracije ovog benda. Na pjesmi „Buntovnik ljubavi“ gostovao je Damir Trkulja Šiljo iz Gatuza dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi „Samo pusti“.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a osim spomenutih tu su i: „Močvarni psi“ (autobiografski instrumental na slide gitari), „Boogie jedne šibice“, „Feniks“, „Ne govori (revisited)“ i „Ostat ću mlad“.

EP možete preuzeti na Deezeru i Itunesu, a preslušati ga na Soundcloudu, Bandcampu i YouTubeu.

Najnovije vesti

Izdvajamo