-

Foxy Head objavili novi singl

Foxy Head

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavlja video spot za pjesmu „Kad Zafali Ti Nježnosti“ u izdanju sarajevske izdavačke kuće Sarajevo Disk.

Muziku i tekst za pjesmu potpisuje frontmen benda Sergio Slatinac, a produkciju spota potpisuju Damir Pirić i Gorčin Zec.

„U augustu je održana premijera dokumentarnog filma o bendu na Sarajevo Film Festivalu. Za one što su pogledali film, ovaj spot neće biti iznenađenje jer je on ujedno i završna scena dokumentarca. Kada smo vidjeli reakcije ljudi, shvatili smo da bi bio dobar korak da tu pjesmu izdamo i kao singl.“, izjavio je Zlatko Slatinac, ritam gitarista i osnivač benda.

Za pjesmu „Kad Zafali Ti Nježnosti“, autor Sergio Slatinac kaže: „Vjerujem da će se raji koja voli gitarske rifove ova pjesma svidjeti. Kad Zafali Ti Nježnosti je jedna prava southern rock numera koja i dalje zadržava neki pop senzibilitet koji je pomalo izgubljen na alternativnoj sceni u BiH, a i šire.“

Foxy Head su nastali 2017. godine i nakon 5 godina klupskih svirki, odlučili su se da se posvete isključivo autorskom radu. U maju 2022. su izdali prvi najavni singl „Ne Treba Mi Razlog“ za legendarnu sarajevsku izdavačku kuću, Sarajevo Disk.

Najnovije vesti

Izdvajamo