fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Filmske večeri DORF-a u Močvari

Filmske večeri DORF-a u Močvari

Snježana Žilka

Funkcija: Novinar/Dopisnik

Sebe vidi kao:

Moto: Those Who Dance Are Considered Insane by Those Who Can’t Hear the Music..Friedrich Nietzche

filmske_veceri_mocvaraFestival dokumentarnog rock filma (DORF) je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama.

DORF se ovom prilikom 21.novembra u Močvari predstavlja s nekoliko odličnih filmova, te razgovorom s Ines Pletikos (film o Sexi), Filipom Meštrovićem i Marinkom Marinkićem (autori filma o Punčkama), Punčkama, te Tonijem Šarićem, direktorom i dobrim duhom DORF-a. A za kraj Punčke će sveprisutne  počastiti svojim indie DJ setom.

Filmovi koji će se prikazivati:

20:00
Ljuljaška
R: Tamara Drakulić (Srbija)
P: Monkey Production, 2012
T: 78′
Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju…nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r’n’r zvukova.

Srebrna pjesma
R: Kiril Šentevski (Makedonija)
P: Nase maalo, ORO Workshop, 2012.
T: 17′
Marija Miloševska osim što se savršeno uklopila u DORF priču, nastavlja razvijati svoje vještine i umjetničku viziju i na film. Pogledajte kratak film o njenom performansu – zanimljivoj kreaciji i filigranskom nakitu koji se odlično uklopio u 21. stoljeće.

22:00
Punčke
R: Filip Meštrović/Marinko Marinkić (Hrvatska)
P: Studio SKIG/Udruga ljubitelja filma RARE, 2013.
T: 28′
Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu, i to odličnom indie-rock bukom. Film je otvorio ovogodišnji DORF.

Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA
R: Ines Pletikos (Hrvatska)
P: HRT, 2012.
T: 70′
Sexa je vjerojatno naš najbolji noise bend ikad, to je i bend čija karijera je trebala dobiti uzlet uz pomoć mighty Steve Albinija… Znate tu priču? I onda naravno ide – rat. Pogledajte dugoočekivani film, poslušajte kako je to sve izgledalo krajem 80-ih (sjajni originalni članovi pričaju bez rezervi što je bilo onda). Pobjednik DORF 2013!

Program počinje u 20 sati, ulaz je besplatan.