-

NaslovnaVestiVesti iz regionaFilm o Divljanu premijerno 10. maja

Film o Divljanu premijerno 10. maja

Dokumentarni film “Nebeska tema” o legendarnom beogradskom rok muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015), u režiji Mladena Matičevića, biće premijerno prikazan u Sava centru u Beogradu 10. maja, na dan rođenja “najvećeg džentlmena rokenrola i autora vanvremenskih pesama”.

U tom dugometražnom dokumentarcu sa elementima igranog filma učestvuju najznačajniji autori sa prostora bivše Jugoslavije, koji su specijalno za ovu priliku snimili i ujedno u filmu i izvode nove verzije Divljanovih pesama.

Film “Nebeska tema” sniman je na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Po formi i narativnoj strukturi sličan je odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan. Nastao je u produkciji kuće Starhill i kompanije United Media, a koproducenti su Cinnamon FilmMir Media GroupBackstage iz Hrvatske, Tag Media i Digimedia. “Nebesku temu” su podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu “Vlada Divljan”, a deo sredstava, neophodan za zaršetak snimanja, prikupljen je i preko onlajn platforme Indiegogo. Podrška za “Nebesku temu”, osim iz Srbije, stigla je i iz Hrvatske, SAD, Švajcarske, Nemačke, Rusije, Ujedinjenjih Arapskih Emirata, Danske, Kanade, Holandije, Velike Britanije i još tridesetak zemalja.

Ulaznice za premijeru “Nebeske teme”, po ceni od 600 dinara, mogu se već nabaviti na blagajni Sava centra i preko servisa Ticket Vision i sajta tickets.rs, kao i na prodajnim mestima širom Beograda i Srbije.

Nebeska tema – promotivni video from Nebeska Tema on Vimeo.