-

Filip Bulatović (Mapo Keys) objavio drugi singl na srpskom „Ti i Ja“

Filip Bulatović Mapo Keys
foto: Nebojša Babić

Kompozitor, tekstopisac, pijanista, dirigent Big Benda RTS-a, DJ i pevač, Filip Bulatović, objavio je svoj drugi singl sa tekstom na srpskom jeziku „Ti i Ja“. U pitanju je ukupno 5. singl koji ovaj umetnik objavljuje pod svojim umetničkim imenom „Mapo Keys“. Istovremeno, i nastavak tradicije započete poslednjim singlom „Mirisi u Magli“ kada je Filip po prvi put preuzeo na sebe ulogu glavnog vokala.

Filip Bulatović je klavir počeo da svira sa samo 8 godina, a već sa 10 je otkrio da ima apsolutni sluh i smisao za improvizaciju. Džez odsek srednje muzičke škole “Stanković”, prvi džez nastupi u Beogradu i tada stečeno poznanstvo sa eminentnim nemačkim dirigentom i kompozitorom Peterom Herbolzheimerom, kasnije vode ka studijama na muzičkoj akademiji u Kelnu u klasi nekih od najvećih džez imena u Evropi i svetu – britanski pijanista John Taylor i nemački pijanista Hubert Nuss.

Osim džeza, Filip započinje mnoge projekte na polju funk, fusion i pop muzike. 2019 godine po prvi put objedinjuje ceo svoj popularni autorski opus pod umetničkim imenom MAPO – “Multiple Artistic Personality Order” i formira veliki 9-očlani bend sa kojim pocinje da nastupa u prestižnom Njujorškom klubu “Nublu”.

Bulatović je autor, tekstopisac, producent i glavni vokal na numeri „Ti i Ja“. Prateće vokale su otpevali Aleksandra Bijelić Aleksijević i Ilija Mihailović. Trube su nasnimili Andrija Gavrilović i Nikola Cvetković, a gitaru neverovatni Bane Gluvakov, sto je pesmi dalo posebnu „živost“ i gruv nalik nalik Najl Rodžersu i bendu Chic. Koprodukciju elemenata bubnja radio je već pomenuti Andrija Gavrilović (A.N.D.R), dok je za mix i mastering zadužen „Jafunk“, poznati australijski producent funky house muzike.

Najnovije vesti

Izdvajamo