-

NaslovnaVestiVesti iz regionaFestival Dok’n’Ritam u Domu kulture Studentski Grad

Festival Dok’n’Ritam u Domu kulture Studentski Grad

Šesti Dok’n’Ritam festival će biti održan pod sloganom ŠesTO čulo od 8. do 11. juna u Domu kulture Studentski Grad.

Festival će biti posvećen velikanima domaće i regionalme muzičke scene koji su nas napustili u periodu između dva festivala.

Sandra Rančić, umetnička direktorka i osnivač festivala je naglasila da je misija festivala afirmacija muzičkog dokumentarnog filma, očuvanje muzike i dokumenata.

„Vrtoglavom brzinom i pod zastrašujućim okolnostima menja se svet u kom smo dosad živeli. Naša čula dodira, ukusa i mirisa pod maskom imaju ograničene funkcije zbog čega šesto čulo (p)ostaje čulo suštine. Njegovim receptorima brže ćemo i preciznije prepoznavati prave vrednosti i učestvovati u afirmaciji novih stvaralaca. DNR čuva najznačajnije muzičke priče, i vodi nas u “novo normalno”; sa jasnom slikom o sopstvenoj DNК“  dodala je ona.

Publika će moći da pogleda 20 ostvarenja, od toga dve svetske i jednu regionalnu premijeru.

Takmičarski deo će prikazati filmove o Tomažu Pengovu, Kirilu Džajkovskom i Culture Shocku. Publika će moći da učestvuje u tribinama, vidi izložbu fotografija sastava Laibach, čiji je autor i bivši član ove poznate slovenačke grupe.

Festivalski program započinje Intro Danom, i to 7. juna, a festival će zvanično biti otvoren sledeći dan i trajaće do 11. juna.

Najnovije vesti

Izdvajamo