-

NaslovnaVestiVesti iz regionaFernando Colunga Ultimate Experiance objavio novu pesmu

Fernando Colunga Ultimate Experiance objavio novu pesmu

Fernando Colunga Ultimate Experience

Požarevački death‘n‘roll bend Fernando Colunga Ultimate Experience (FCUE) objavio je svoju novu pesmu pod nazivom “Un Lamento Por Esmeralda” na svim bitnijim striming platformama.

Kao i kod prethodna dva singla i ovaj, inspirisan latinoameričkim sapunicama, nosi naziv na španskom jeziku, dok je sam tekst napisan na engleskom.

“Un Lamento Por Esmeralda” dolazi posle singlova “Inhale My Misery”, “La Usurpadora” i “Dia De Muertos”, objavljenih u julu i novembru 2019, nekoliko godina posle reaktivacije benda.

Po prvi put od osnivanja 2010. godine, bend je tokom snimanja imao pravi umesto programiranog bubnja, za šta je zaslužan novi član Miloš Kostić. Iako je komponovanje započeto još marta prošle godine, zatvaranje usled pandemije je inicijalne probe i snimanja odložilo za kraj aprila i početak maja.

Najveći deo instrumentalnih deonica je snimljen tokom leta, dok su dosnimavanja završena početkom jeseni, kada su snimljeni i vokali. Snimanje i produkcija su odrađeni u požarevačkom Inferno studiju za šta su bili zaduženi Marko Živković i Stefan Milenković. Miks i mastering potpisuje Karlo Testen iz Beograda.

Zanimljivo je da je bend prvi put bio na okupu tek za potrebe snimanja spota, prvog oficijalnog kojim se trebalo obeležiti 10 godina rada. Video je urađen u stopostotnom do-it-yourself fazonu, a snimljen je samo uz pomoć mobilnih telefona. Za montažu i obradu je bio zadužen Peđa Eraković.

Tematski, u pesmi se govori o junaku serije Esmeralda – Hoze Armandu (koga glumi Fernando Kolunga) i njegovom stanju posle gubitka vida uzrokovonag padom sa konja. U tom periodu on shvata da je njegov odnos prema Esmeraldi (koju glumi Leticija Kalderon) bio loš, te skrhan tugom i kajanjem sebe označava kao jedinog krivca za sve što se dogodilo.

Omot singla je delo Slađane Gavrić, dok je Havijer Del Pozo nacrtao logo.

Fernando Colunga Ultimate Experience (skraćeno FCUE) je nastao kao projekat trojice drugara iz Požarevca u februaru 2010. godine, a prvobitno je zamišljen kao fun/grindcore bend koji bi se bavio parodiranjem latinoameričkih sapunica. Ideja za naziv ove muzičke skupine je poistekla od imena najpoznatijeg Latino glumca kod nas – Fernanda Kolunge. Bend čine: Stefan Milenković – gitara, Marko Živković – bas gitara, Miloš Kostić – bubnjevi i Antonio Jovanović – vokal.

FCUE je tokom juna 2019. potpuno neočekivano postao popularan u Meksiku i još nekim latinoameričkim državama zbog svog imena. Veliki broj digitalnih medija iz Meksika je objavio vest o postajanju benda iz Srbije koji koristi ime glumca Fernanda Kolunge, što je bila inicijalna kapisla da se fanovi tvrđeg zvuka sa tih prostora (ali i oni ljubopitljiviji) zainteresuju.

Najnovije vesti

Izdvajamo