fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Eyesburn objavili prvu pesmu u novoj postavi

Eyesburn objavili prvu pesmu u novoj postavi

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

eyesburnDream is Over” je pesma kojom Eyesburn započinju novo poglavlje – muzički vraćajući se u okvir četvoročlanog hard/stoner/reggae rock benda, ali sa dvadesetogodišnjim iskustvom iza sebe.

“Tekstualno, pesma je ohrabrenje posrnulima koji skupljaju snagu i vraćaju se u životne tokove jači nego što su bili pre posrnuća. U rečima pesme se mogu naći svi koji bez obzira na poteškoće nalaze smisao u životu”, objašnjava Nemanja Kojić Kojot.

Bend već uveliko radi na novom albumu, a “Dream is over” je jedan od tzv. pilot singlova za novo diskografsko ostvarenje koje se sa nestrpljenjem iščekuje.

Bend je nakon uspešno proslavljenih 20 godina postojanja, promenio praktično kompletnu postavu. Osnivač i glavna pokretačka snaga benda Nemanja Kojić (Hornsman Coyote) i gitarista Zoran Đuroski Đura ostali su u bendu. Ritam sekciju sada čine Slobodan Đukić (Jimi Triple-B 666 Blues Band, FC Apatride UTD, Soulcraft, In From the Cold, ex-Hang) na basu i Boris Usanović (In From the Cold, ex-Hang, ex-Through Art) na bubnjevima.

Eyesburn će letnju sezonu provesti radno, nastupajući širom regiona. Pored jučerašnjeg nastupa na beogradskom Mikser festivalu, 4. jula ih očekuje nastup na OK festu (Tjentište, BiH), 10. jula Exit festival, koncerti u Prizrenu 30. jula i u Sremskoj Mitrovici 1. avgusta, te Love fest 9. avgusta i čuveni mađarski Sziget festival 12. avgusta.