fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona EXIT otvorio konkurs za izvođače

EXIT otvorio konkurs za izvođače

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Reggae stageEXIT festival i SKC Novi Sad ponovo su pokrenuli konkurs za nastup mladih muzičara na ovogodišnjem EXIT festivalu koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula. Najboljih trideset dobiće priliku da nastupe na jednoj od brojnih bina Festivala.

Prijavljivanje traje do srede, 11. maja, a prijave idu preko formulara na sajtu Exitmusic.rs.

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa na SoundCloud i da, zajedno sa biografijom, traženim fotografijama i žanrom, sve to stave u prijavu koju popunjavaju preko sajta exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Bendove će, nakon isteka termina za prijavu, oceniti stručni žiri. Prethodnih godina, kako kažu iz organizacije, na ovaj konkurs prijavilo se preko pet hiljada muzičara, bendova i DJ-eva. Prethodne godine, od 411 prijava iz 31 zemlje, odabrano je njih 43.

Kako kažu iz organizacionog tima,najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.