-

Evolucija najavila novi album singlom „The Earth is Full of Rats“

Evolucija

Srpsko-švajcarski bend Evolucija najavljuje novi album singlom prilično oštrog naziva „The Earth is Full of Rats“.

Evolucija je srpsko-švajcarski bend koji iza sebe ima objavljena dva studijska albuma u Srbiji i inostranstvu. Njihov drugi album „Hunt“ je u Nemačkoj proglašen za najbolji metal album 2019. godine. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata u Srbiji, ali i u inostranstvu, i uspešnu turneju po Rusiji, Belorusiji, Ukrajini i Švajcarskoj na kojoj su delili binu sa nekim od najvećih imena svetske Heavy Metal scene, kao sto su Doro Pesch, Paradise Lost, Children of Bodom, Tyr, Pestilence, Destruction i drugi.

„Ova pesma je nastala kao i sve pesme spontano, krenete i ne znate u kom će pravcu otići i zato je po meni muzika nešto najlepše. Naslov bi mogao da bude i provokativan i da probudi radoznalost slušalaca šta ih čeka na albumu. Takođe bi mogao da postane simbol poruke albuma i da skrene pažnju slušalaca na važna pitanja. Ne znam da li ova pesma najbolje predstavlja ceo album ali se sigurno izdvaja a posebno zbog dueta sa Žanilom Žak Tatajem (ex Divlje Jagode) koji je sigurno jedan od najboljih vokala u našem okruženju a i šire.“, objašnjava frotment benda Dragiša Marinješ

U narednom periodu ih očekuje objavljivanje novog studijskog albuma koji je miksovan i masterizovan u čuvenom švedskom „Fascination Strreet Studios“ pod pokroviteljskom palicom Jens Bogrena i Linus Corneliussona. Na albumu su saradjivali sa nekim od najvećih imena Srpske i regionalne rok scene. Producent novog albuma je Marko Vučković (Alister).

Najnovije vesti

Izdvajamo