-

NaslovnaVestiVesti iz regionaErotic Biljan & His Heretics objavili limitirano izdanje

Erotic Biljan & His Heretics objavili limitirano izdanje

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

EROTIC BILJAN & HIS HERETICS - The Devil Stole My Record
Nakon poduže pauze garage prvaci Erotic Biljan & His Heretics vraćaju se na scenu s “limited edition” vinilnim izdanjem – “The Devil Stole My Record“.

Materijal je snimljen odjedanput, u samo šest sati bez dodatnih nadosnimavanja, čime su EB&HH uspjeli uhvatiti svoju sirovu energiju i zvuk po kojem su poznati i kakav „proizvode“ na svojim koncertima.

Cijela akcija krenula je kada su kao gosti nastupili u radio emisiji Soundset Sessions, za koju su ih u studiju Radost snimili inženjeri zvuka – Dino Kraljeta i Dimitrij Petrović. Iako je u emisiji emitiran tek dio pjesama, preslušavajući cijeli snimljeni materijal Heretici su shvatili da je dobivena snimka odlična za objavu kao cjeloviti album.

Na ploči se nalazi ukupno 13 pjesma, od toga 12 autorskih, koje predstavljaju presjek rada benda te jedna obrada (The Flaming Sideburns).

Završni miks napravljen je u studiju “Pod.room” Dražena Gavrilovića Gare (Shoot Me Wendy), s kojim Heretici potpisuju i produkciju. Vinil mastering rađen je u Njemačkoj, a za prepoznatljiv EB&HH dizajn omota zaslužan je etablirani „garage“ umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album je, kao što je već spomenuto, “limited edition”, i objavljen je u tri LP varijante – standardni crni vinil, crveni te crveno-crni “splatter” vinil.

Ploča „The Devil Stole My Record“ dostupna je u dućanima Dancing Beara (Zagreb, Split i Osijek) te u Dirty Old shopu. Osim na vinilu, izdanje će biti dostupno i na streaming servisima te za download.

Koncertna promocija albuma uz druženje s bendom, preslušavanje ploča i slušanje garage rock standarada održat će se u klubu Kavez (Savska 160) u četvrtak, 16. lipnja, u 20 sati. Ulaz slobodan.