-

Erik & The Worldly Savages predstavili video za „Take Me Away“

Novi video „Take Me Away„, benda Erik & The Worldly Savages vodi nas u Srbiju, u Beograd, sa misterioznim svetom likova sačinjenim od ciganske dece, povorke na muslimanskoj sahrani, tinejdžera koji piju i starih ljudi koji čekajući svoj poslednji dan igraju živahni narodni ples.

Misterija i magija Beograda uhvaćena strašću pevača iz Toronta, Erika Muta, koji skoro jednu deceniju naziva ovaj grad svojim domom, koristi njegove kontraste i karaktere da podstakne svoju inspiraciju za igrive i skačuće ali pronicljive i katarzične post-Balkan folk punk himne koje svira sa svojim bendom The Worldly Savages.

 „Take Me Away„, kao završna pesma njihovog novog albuma „Culture Vs. Destiny, je veličanstveni vrhunac Mutove folk punk odiseje, sa „vožnjom“, zaraznim ritmovima, vrištećim melodijskim linijama i intimnim trenucima, a Erikov ludi ali ohrabrujući glas zavija o pričama bekstva i samouništenja.

Spot za „Take Me Away prikazuje grad koji Erik doživljava jako i strastveno. Mut snima Beograd sopstvenim očima. Sam režira i producira bitove snimaka nastalih spontanim lutanjima gradom tokom mnogo sezona, prikupljajući upadljive momente koji emituju vibracije Beograda prema svetu.

Najnovije vesti

Izdvajamo