Ensh objavio “Ćuti” – prvu pesmu na maternjem jeziku

enshOne-man-show atrakcija, Ensh, iza koje se “krije” producent Milenko Vujošević, godinama unazad osvaja Kanadu i Ameriku. Ensh kombinаcijom semplovа, sintisаjzerа i​ vokаlnih lupovа gradi jedinstveni stil, autentično viđenje elektro-indi-popа.

Ensh je do sada pevao na engleskom, a novim singlom “Ćuti” odlučio je da započne sasvim novu etapu stvaralaštva. Prepustio se izazovima maternjeg jezika i objavio je prvi u nizu singlova kojim pretenduje da šarmira Balkan. Kroz poigravanje sa jezičkim poštapalicama i izrazima karakterističnim za naše podneblje, Ensh je stvorio zaraznu melodiju koja, osim sa rečima, koketira sa različitim elektro i pop stilovima.

“Pesma ‘Ćuti’ je igra jednostavnih reči koje umnogome opisuju karakter svih nas iz ovih krajeva. Super mi je bila reakcija prijatelja kojima sam predstavio radnu verziju pesme – primetio sam da ih odmah pokreće i da izmamljuje osmehe! To mi je samo bila potvrda da se krećem u pravom smeru”, izjavio je Ensh povodom objavljivanja nove pesme koju uskoro planira i da ekranizuje.
​​
​Singlom “Ćuti” Ensh najavljuje EP “Both Of Them Milenko“, prvo izdanje na kojem će objediniti svoj rad na engleskom i na maternjem jeziku.

Ensh će zajedno sa belgijskom elektro atrakcijom Soldout krenuti na promotivnu turneju koja će obuhvatiti 11 balkanskih gradova. Turneju će započeti u beogradskom KC Gradu 12. februara, nakon čega će nastupati u Osijeku, Temišvaru, Sofiji, Novom Sadu, u Kragujevcu, Skoplju, Subotici, Zagrebu, Banja Luci i Sarajevu…

[bandcamp width=100% height=120 track=3902842096 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]


OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.