-

Energični trio Sv. Pseta uskoro na Balkanrock Sessions

Balkanrock Sessions Sveta Pseta Sv

U nastavku treće sezone Balkanrock Sessions nastupiće sastav Sv. Pseta (св. Псета). U ponedeljak, 26. septembra od 20h, instrumentalni lavež koji proizvode Aleksandar Obućina, Nemanja Ćirić i Miloš Đerković biće premijerno emitovan na Balkanrock YouTube kanalu

Sastav Sv. Pseta nosi naziv po dominikanskom redu monaha (Psi gospodnji). Oformljen je 2017. godine i činili su ga Aleksandar na gitari i neumorni Nemanja na bubnjevima. Za potrebe koncerta Na zidiću 2019. godine, od bratskog benda Gazorpazorp pozajmili su basistu Miloša i od tada bend nastupa kao instrumentalni trio. 

Sveta pseta sv balkanrock sessions

Svoj album prvenac pod nazivom “Koliko samo tajni” objavljuju 2018. godine. Kako po zvuku, tako i po formi, ovo izdanje je nesvakidašnje instrumentalno iskustvo ispresecano isečcima radijskih voditelja i prožeto radijskim džinglovima.

Nazivi njihovih pesama su njihovi tekstovi, a prema rečima članova benda, kada bi se njihov instrumental preveo u reči, ključna reč bi bila – ljubav. Nastupi sastava Sv. Pseta nisu standardni i predvidivi već su performans u kojem se izliva energija, dočarava emocija i otkrivaju tajne. 

Sveta pseta sv balkanrock sessions

Upravo takav nastup, uz zabavne odgovore na nesvakidašnja pitanja, očekuje vas u ponedeljak 26. septembra od 20h na Balkanrock Sessions YouTube kanalu. Naravno, tu nije kraj jer već 10. oktobra Šajzerbiterlemon nastupa sa novim albumom “Na dugačkim poljima”. 

Do tada, zapratite Balkanrock na YouTube i pogledajte nastup Bjesova koji su otvorili treću sezonu muzičke web-emisije Balkanrock Sessions.

Najnovije vesti

Izdvajamo