fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Električni Orgazam izdao dvanaesti studijski album

Električni Orgazam izdao dvanaesti studijski album

Elektrtični Orgazam i frontmen ove kultne rok grupe Srđan Gojković Gile obradovali su svoju publiku izdavši novi album pod nazivom “Gde smo sad?“.

Ukupno dvanaesto studijsko izdanje albuma govori, prema Giletovim rečima, o sadašnjosti, odnosno da svi nekada treba da se zapitamo gde smo sad u ovom trenutku jer isuviše često boravimo u prošlosti i budućnosti a retko smo u sadašnjem vremenu.

“Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja”, naveo je Gile i dodao: “Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor.”

Produkciju albuma odradio je Toni Jurij sa kojim je grupa već sarađivala u prošlosti na  albumima “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice.

“Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom Mascom, s kojom smo ranije radili na albumima ‘Breskve u teškom sirupu’ i ‘New Wave'”, dodao je Gile.

Grupa koja postoji od 1980. godine, ovog leta održaće koncerte širom regiona, a zvanična promocija albuma zakazana je za 15. jun u Beogradu.