-

NaslovnaVestiVesti iz regionaEdis Pajazetović i nova kompozicija "Mensch"

Edis Pajazetović i nova kompozicija “Mensch”

Nakon što je prošle godine zaintrigirao publiku svojim sjajnim debi singlom “Planeta je komercijala”, bosanski umetnik, muzičar i producent sa svojim projektom Mišo Kolač Project vraća se na scenu jednim veoma eksperimentalnim i ličnim radom, audio vizuelnom kompozicijom “Mensch”.

Kompozicija “Mensch” i njen propratni video predstavljaju jedinstveni epitaf nekada čuvenom Agrokomercu, ekonomskom gigantu iz Velike Kladuše koji je Edisu, tada malom dečaku, predstavljao personifikaciju moćnog mitskog bića, živog organizma oko kog se sve odvijalo i bez kog je život u Cazinskoj Krajini bio nezamisliv. Afera u Agrokomercu i jezivi rat koji je usledio slomili su Edisove dečačke snove. Nedavno, u svom povratku u mesto gde je rođen, Edis je odlučio da dokumentuje skelet onoga što je ostalo od nekadašnjeg giganta. Efektan video materijal ispratio je adekvatnom i eksperimentalnom muzičkom podlogom. Tako je “Mensch” je rođen.

Edis je rođen 1983. i živeo je u Velikoj Kladuši do 1997. godine kada je napustio Bosnu i Hercegovinu. Trenutno živi i radi u Mastrihtu, Holandija.