-

E-play dobio nagradu za pesmu i hit godine

E-Play Bašta kluba Fest Maja Cvetković Zemun koncert fotografije galerijaJedina tv rok emisija Bunt, koja se emituje na RTS-u, ove godine dodelila je nagrade. Prvi dobitnik nagrade ove emisije za „Pesmu godine“ je bend E-play, za pesmu „Sloboda“. Ova pesma je bila izabrana i za za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika. Pesma „Sloboda“, benda E-play je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija.

Urednica emisije Bunt dala je i svoj osvrt na 2020. godinu i samu dodelu nagrade: “U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pesma “Sloboda” benda E-PLAY se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči. Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020.- Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album “Sloboda” jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji.”- izjavila je Branka Glavonjić.

Ispred benda E-play basistkinja Maja Cvetković nije krila svoje oduševljenje i izjavila je: “Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine. Ova nagrada dolazi od jedine rok tv emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata.”

Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom naleta pandemije, te su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma „Sloboda“ (Long Play, 2018) – „Uzmi mi sve“, lyric video klip „Japan“, kao i već pomenuti spot „Sloboda“. Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru „Srešćemo se neki drugi put“ sa tog albuma, a spot obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu. Učestvovali su i na „Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara.

Emisiju u celosti možete pogledati na:

E-play spot Sloboda

Najnovije vesti

Izdvajamo