fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Dvostruki singl benda Mašinko

Dvostruki singl benda Mašinko

Mašinko

Zagrebački pank-rok sastav Mašinko predstavio je novi maksi singl “Punim plućima / Veća lopata”, a objavljeni su i prateći videospot, kao i lyrics video.

Tekstove su napisali pevač Marin Šulenić – Šulc (“Punim plućima”) i gitarista Andrija Ražnatović (“Veća lopata”), a Ražnatović potpisuje i oba spota.

Za singl “Punim plućima” frontman Šulc ističe da “govori o nemogućnosti samoaktualizacije u okviru individualnog i kolektivnog mentaliteta koji rezultira katastrofalnim politikama”.

Singl “Veća lopata” Ražnatović opisuje kao ‘tužnu pjesmu u veselom tonalitetu koja opisuje scenu koju je previše ljudi oko nas doživjelo – zaključana vrata radnog mjesta koje nam je pružalo svakodnevni kruh. Tko ne zna, neka gugla anegdotu o radniku koji je tražio veću lopatu, a taj radnik bi danas tu lopatu mogao samo prodati da ima od čega živjeti još dva dana.’

Maxi singl “Punim plućima / Veća lopata” izaći će i u fizičkom obliku na 7” picture disku, a moći će se kupiti na njihovom koncertu 23. februara u Vintage Industrial Baru.