fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona dreDDup objavili novi album (audio)

dreDDup objavili novi album (audio)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

deathovenSedmi studijski album benda dreDDup je posle godinu i po rada u studiju ugledao svetlost dana.

Pun naziv albuma je “DeathOven: Rebels Have No Kings” i sadrži 10 potpuno novih autorskih pesama. Bend je krajem 2015. godine doživeo još jednu izmenu postave i pesme sa ovog
albuma će nova postava uskoro krenuti da izvodi uživo. Zvuk albuma je ponovo apokaliptični soundtrack, ljupkost ludila i lepota u nesavršenosti. Po prvi put je bend koristio sintisajzere koji su reminiscencija na kraj sedamdesetih i početak osamdesetih.

Kao i uvek, i ovaj album odiše gostima. Ženske vokale su pridodale Lucreatia Wamp iz projekta Crna Barbi i Marta Csoor (ex-Zbogom Brus Li, Detonatori). Kao gost na gitari za pesmu “Zelia” tu je Nebojša Đurić (aka SubForm) iz hardcore benda All the Arms We Need. Kompletan album sniman je u periodu 2014.-2016. godine u DURU studiju – mix, usnimavanje i post radio mr. Inquisitor. Originalni omot za album osmislila je i dizajnirala dizajnerka Blanka Pavlović.

Album se trenutno može u celosti preslušati na YouTube servisu ili kupiti digitalno putem dreDDup Bandcamp stranice. Bend je trenutno u pregovorima sa inostranim izdavačem oko fizičkog izdanja albuma.

Spisak pesama:

01. Gillo Teen
02. I Dream Alone
03. Pris
04. Disco-Taken
05. Zelia
06. VenoM
07. Flame still burns
08. ReMorse Code
09. Point of No Return
10. Lust Supper