-

NaslovnaVestiVesti iz regionaDogs in Kavala imaju novi singl

Dogs in Kavala imaju novi singl

Dogs in Kavala

D dogz ar bek in taun! Dogs in Kavala su se vratili posle x meseci, lokdauna, nekoliko policijskih racija i x vremena provedenog sa klavijaturom da bi u subotu 6og marta, izneli svoju novu pesmu “Kirbi Police”.

Ova krautovska, psihoelektrična numera počinje dronovskim bazom u maniru koji evocira na rane experimentalne radove Kraftwerka dok spot ironično počinje usisavanjem tepiha, a potom i Srđana. Iz pouzdanih izvora imamo informaciju da je pesma nastala kao reakcija na konstantne policijske upade u zgradu BIGZa, (koja je sada već pod okupacijom) kao i u lični studio Dogza, iz kojeg sada momci moraju da se isele. Ostatak spota biva propraćen konstantnom eskalacijom dramske tenzije koja na kraju ne pronalazi katarzu jer se ne razrešuje i poput nemirnog duha, nestaje u tihoj buci tj. zvuk ne nalazi pokoj.

Snimanje spota sprovedeno je u diy maniru rukom bubnjara Nikole Hajdukovića sa dodatnom animacijom od strane basiste, Siniše Janjića, dok su mix i master radili gitarista Srđan Jeremić i Carl Saff, audio inženjer iz Čikaga (Saff Mastering). Ova nova traka dotičnog benda može biti i nagoveštaj novog, električnijeg i rigidnijeg zvuka Dogza, ali kao i svaka novina, u biti promena je uvek dobrodošla. Tako da momci samo nastavite da surfujete! Vertigo!

Najnovije vesti

Izdvajamo