-

Dječarci iz TV Eyea predstavili spot za singl „Kick it out“

tv eye

TV Eye je nastao prije godinu dana kao rekreacija populacije treće životne dobi, ali se sticajem okolnosti te dolaskom “dječarca” od svega 40 ljeta, prometnuo u nešto ambiciozniji autorski bend.

I premda je naziv inicijalno trebao biti “Geruzija” (vijeće staraca u Sparti) ili “Too old”, krhki (u tim godinama osteoporoza je uobičajena) ego starijih članova to nije dopuštao, stoga se nakon poduže prepiske i debate, konsenzusno dogovorilo oko imena – TV Eye, kao svojevrsnog hommagea glazbenim uzorima (Iggy & The Stooges).

Mlađahni kantautorski tandem Kurspahić & Mitrović, koji zajedno ima svega 90 godina, se odmah bacio na posao, te je u svega par mjeseci nastalo 5-6 pjesama i dvije obrade. Prvi i za sada jedini nastup bio je u zagrebačkom Klubu, povodom rođendana vokaliste, na radost i veselje svih prisutnih. Okuraženi reakcijama na nastup, TV Eye se spušta u Pod.room Studio u Amruševoj kod Gare, kako bi snimio četiri odabrane pjesme.

Pa tako iz čarobne radionice TV Eye-a, magičnog miksa Gare te masteringa Pave Miholjevića izlaze budući hitovi: „Tonight“, „Treat me right“, „Keep on smiling“ i naravno – „Kick it out“, koji imate priliku čuti i vidjeti u videu nastalom u nedostatku pravog spota.

Pjesma je posvećena samome bendu i možda posljednjem pokušaju “staraca” da naprave nešto u r’n’r-u. Putem je izgubljen najstarijeg člana benda, ali ga je na bubnjevima zamijenio Embrio, unjevši sviježu krv i novi elan, drastično popravljajući prosjek godina u bendu.

U nastojanju su nove pjesme i samo pošast korone obuzdava nesputanu želju za nastupima ovih gizdavih dječaka u najboljim godinama, koji tek trebaju pronaći izdavača. Okupljeni kao najbolja ergela probrana iz eminentnih staračkih domova i vrtića, uzgajani u garaži kod Krune, istrenirani, zapeti čekaju da istrče na pozornicu i poput Wermachta ‘39. skrše sve pred sobom.

TV Eye su: Saša “Ćuso” Mitrović na ritam gitari, Saša “Seksi bumbar” Strakoš na lead gitari, Miroslav “Miki” Klarica na basu, Igor “Embrio” Jurinić na bubnjevima i Miran Kurspahić na vokalu.

tv eye

Najnovije vesti

Izdvajamo