-

Divlje Jagode objavile novi album „Biodinamička ljubav“

divlje jagodeRok legende Divlje Jagode objavile su novi album „Biodinamička ljubav“ koji je pripreman i sniman skoro dve godine.

Novi album za Hrvatsku izdala je Croatia Records, a izdavač za Srbiju je Jugoton Croatia Records u saradnji sa Gold Aludio Video-om.

„Biodinamička ljubav“ njihov je jubilarni deseti studijski album, odnosno dvanaesti ako se računaju izdanja na engleskom jeziku, a takođe, od poslednjeg studijskog albuma ‘Od neba do neba’ prošlo je tačno deset godina.

Dizajn omota i kompletnog pakovanja albuma odradio je Igor CC Kelčec, čije dizajnersko ime kao brend govori mnogo samo za sebe. Kako album nosi neobično ime i zagonetnu poruku, isto tako  je omot izazvao veliko interesovanje na Facebook stranici Divljih Jagoda gde fanovi pokušavaju da  dokuče priču koja se krije iza zanimljivog dizajna.

Album „Biodinamička ljubav“ nudi 11 pesama Divljih Jagoda. Uz već ranije objavljene singlove ‘Ne, nisam ja’ i ‘Samo da znaš’, na albumu se nalazi i legendarna pesma Jagoda ‘Đavolji Grad‘, originalno objavljena 1983. na albumu ‘Čarobnjaci‘, koju je otpevao novi pevač Divljih Jagoda Livio Berak. Na albumu kao gosti pojavljuju se i  bivši pevači ‘Jagoda’ Marko Osmanović i Žanil Tataj, kao i pevačica grupe Negative Ivana Peters i blues otkriće Vladimir Kmoniček iz Osijeka.

Osnivač benda Zele Lipovača u nedavnom intervjuu za Balkanrock.com o očekivanjima od albuma je rekao sledeće: „Kad malo bolje razmislim, ja u prošlosti od nijednog albuma nisam ništa posebno očekivao, a kako sad stoje stvari, mislim da se ništa promijenilo nije. Meni je uvijek bilo jako važno da dam svoj maksimum i da osim mene i publika bude zadovoljna. Logika stvari je da pjesme moraju imati „nešto“ da bi pronašle put do publike, jer bez toga sve skupa nema smisla. Svi dosadašnji albumi su imali manje ili više uspjeha i ako se računa da sam skoro na svakom uspio napraviti barem po jedan ili više hitova, onda nema razloga da to ne bude i sa Biodinamičkom ljubavi.“

Najnovije vesti

Izdvajamo