fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Disiplin A Kitschme: Nova pesma, novi član i novi instrument

Disiplin A Kitschme: Nova pesma, novi član i novi instrument

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

samo_disciplinaDisciplin A Kitschme, jedna od najdugovečnijih grupa na ovim prostorima, ima novi hit pod imenom “Samo Disciplina“.

Prepoznatljivom zvuku grupe u formaciji Koja – bas i vokal, Buca – bubanj i vokal i Manja – vokal, dodat je i novi instrument – usna harmonika, koju svira Igor Djeke,  ujedno i novi član Discipline.

“Pri redovnom proveravanju i tumaranju po NETu u vezi pominjanja pojma “disciplin a kitschme, pre dve godine sam naleteo na Igora koji nastupa kao “one-man-band” pod imenom Harp Explosion i koji je na jednom od svojih nastupa zasvirao više nego zanimljivu verziju pesme Discipline kičme, “Da li ti znaš za neki drugi ritam?”, rekao je lider benda, Koja. “Čeprkajući još malo po njegovom opusu, pomislio sam da bi se on idealno uklopio u ovu grupu, te sam ga tako pre par meseci kontaktirao i evo ga u grupi danas! Inače, ideja o usnoj harmonici u Disciplini nije nova, štaviše, imao sam takve pokušaje i u Engleskoj, kao i ovde, sa nekim ljudima, no, problem sa profesionalnim sviračima usne harmonike je taj što se većina njih bavi uobičajenim, ordinarnim blues ili rock izrazom, tako svira i misli i jednostavno nisu spremni za radikalne poteze i nekonvencionalnu upotrebu tog instrumenta. Igor, koji inače dolazi iz Vinkovaca, potpuno je drugačije orijentisan, ljubitelj je alternativnog zvuka rock muzike i otvoren za eksperimente, tako da mislim da je pred ovakvom postavom grupe puno zanimljive muzike”, dodaje Koja.

“Samo Disciplina” u digitalnom izdanju (Odličan Hrčak), dostupna je za streaming na servisu Deezer. Uvek izoštrenog sluha za duh vremena, Disciplin A Kitschme se tako pridružuje autorima i izvođačima koji su prepoznali digitalno izdanje kao neizbežan korak u popularizaciji muzike i način da se dopre do slušalaca na nov, jednostavan i tehnološki napredan način. U planu je i specijalno CD singl izdanje, o čemu će uslediti više informacija za nekoliko dana.