fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Diamusk objavljuje solo album

Diamusk objavljuje solo album

Foto: Francisco Munoz
Foto: Francisco Munoz

Adisa Zvekić, znana i kao Diamusk, objavila je singl “We gotta move” koji najavljuje prvi solo album pod nazivom “Wadada”.

“Wadada” ima svoje korijene u reggae i dub žanru koji je bio muzički prizvuk kroz Adisine ranije projekte. Zvuk albuma je odlična mješavina u kojoj se Diamusk elegantno igra s više žanrova. Uz chillout groove pjesama “Rescue” i “Night Bird Song” preko fusion jazza koji ćemo čuti u pjesmi “No More War” te upečatljivi UK Garage i drum and bass zvuk pjesme “The Screen” u kojoj je sudjelovao njezin brat Adis Zvekić iz benda Dubioza Kolektiv.

Adisa se počela baviti glazbom za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Kao članica tadašnjeg benda Gluho Doba, a kasnije Dubioze Kolektiv svjedočili su poslijeratnoj korupciji i raspadu društva što je bila osnovna motivacija tekstualnog izričaja i način borbe protiv stagnacije u kojem se društvo i danas nalazi. Adisa iza sebe ima pet izdanja, nekoliko kolaboracija i preko petsto koncerata širom Europe.

Diamusk je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Fjord Sound Records u prosincu 2015. kada je njezin projekt za izdavanje albuma pronašao glazbeni izdavač na web stranici “Kickstarter” i odlučio u potpunosti financirati produciranje albuma. Podržan od strane Fjord Sound Recordsa album “Wadada” će izaći 15. travnja.