-

Dexter novim video spotom pokazao kako muzika spaja ljude

Dexter
foto: fb arhiva benda

Niška grupa Dexter objavila je novi video spot „Laži Me“, u kojem glume i sviraju mnogobrojni niški muzičari.

„Grupa Dexter je ponosna na svoj grad i sugrađane, kao i kolege muzičare bez obzira na žanr muzike koju sviraju. Muzika spaja ljude i ovim spotom smo to želeli da pokažemo.

Činjenicu da je to tako potkrepljuje i lista zvanica, odnosno lista odazvanih muzičara kojih je bilo preko 70 u spotu, od već dobro poznatih, sadašnjih i bivših članova bendova Kerber i Galija, do aktuelnih Monah i Opposite Way, pa sve do nadolazećih Manitu, Gora, itd. Zanimljivo je pomenuti da je medju muzičarima u spotu bilo i generacijskih razlika tako da smo imali očeve i sinove, odnosno očeve i ćerke na istim ili različitim instrumentima. Takođe, pozvani su bili i ljudi koji se ne bave direktno muzikom, ali podržavaju scenu kroz muzičko novinarstvo, fotografiju i organizovanjem zanimljivih koncerata u našem gradu. Njihova energija je bila možda i veća nego kod ostalih kolega muzičara.“

Spot je sniman februara 2022. godine – na kraju snimanja je ostao višečasovni video materijal koji je trebalo pažljivo editovati i sklopiti u kompaktnu i pitku video priču.

„Prosto nam je žao što nekih muzičara ima na samo par sekundi, ali nije bilo moguće uklopiti svakog onoliko koliko zaslužuje i koliko je energije ostavio na „bini“. Puno zahvalnosti dugujemo muzičkom studiu „My Room Acoustics” iz Niša, koji je ustupio svoj prostor na par dana i entuzijastično podržao ovu gradsku priču, ali i firmi Magic Light koja je do sada učestvovala i na velikim festivalima u Srbiji i regionu kao što su Nišville, Exit, i koncertima Queen, Tom Jones i mnogih drugih. Obezbedili su nam binsku rasvetu kakvu imaju najbolji srpski muzičari.“, objašnjava frontmen Aleksandar Božinović i dodaje:

„Na posletku, možda najbitnije pomenuti Marka Jocića, sceni poznatijeg kao frontmena grupe Marica, koji je sa čeličnim živcima sklapao kadrove, pregledavao sate i sate snimaka i tražio najbolje kadrove da spot zaliči na ono što vidimo sada.“

Trenutno se grupa Dexter fokusira na plasiranje albuma „Jevanđelje“ sa kojeg su ostale još dve numere, nakon čega kreću u promovisanje po festivalima i klubovima Srbije.

Najnovije vesti

Izdvajamo