-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Detour imaju novu pevačicu i singl; nastupaju u Vintage Industrial Baru

Detour imaju novu pevačicu i singl; nastupaju u Vintage Industrial Baru

Detour
Foto: Luka Nižetić

Priznata elektro akustik pop grupa Detour ima novi singl i novu pevačicu. S pesmom “Zaljubila sam se” Detour su predstavili mladu muzičarku Ginu Victoriju koja je došla na mesto Maje Posavec, a 7. aprila nastupiće u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nakon deset godina saradnje s povremenim odlascima i dolascima Maja je odlučila izaći iz grupe kako bi se više posvetiti pozorištu i ostvarenju svoje muzičke solističke karijere.

“Ponosna sam na Detour i način na koji smo ustrajnošću i kvalitetom polako dolazili do publike. Zahvalna sam na prilici da sudjelujem u takvom bendu. A posebno sam zahvalna Nenadu koji je svojom darovitošću prenio najdublje emocije u prekrasne pjesme koje sam imala prilike otpjevati. Zaokružili smo našu suradnju zadnjim albumom i desetom godinom postojanja benda te od sada nadalje plešem sama. Želim od srca zahvaliti svim fanovima na prekrasnim trenucima na koncertima, komentarima i lajkovima. Hvala što me uvijek posjetite zašto ima smisla baviti se glazbom”, izjavila je Maja Posavec povodom svog odlaska.

Maja će se krajem godine, kao gošća, pridružiti Detouru na njihovom velikom slavljeničkom koncertu u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture gde će uz nju na pozornici biti svi oni koji su na bilo koji način svojim angažmanom doprineli da ovaj zagrebački bend toliko dugo traje i niže uspehe iz albuma u album.

Novi singl “Zaljubila sam se”, kako i sam njen autor Nenad Borgudan ističe, predstavlja kraj jednog ciklusa i početak nove faze Detour putovanja. “Najbolji način da publici približimo svoj novi singl koji ilustrira smjer nadolazećeg akustičnog albuma, te ujedno predstavimo našu novu vokalisticu Ginu je koncert. Tako smo odlučili 7. travnja u Vintage Industrial Baru u nešto intimnijoj atmosferi službeno otvoriti našu slavljeničku godinu. Također, našu novu pjesmu poklonit ćemo vjernoj publici od idućeg ponedjeljka na free download. Jako smo uzbuđeni i veseli nas što je u naše redove došla talentirana glazbenica koja nastavlja tamo gdje je stala naša Maja kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na predivnom zajedničkom putovanju, na kojem smo zajedno odrastali i sazreli stvarajući glazbeni svijet u koji vjerujemo. Prepustit ćemo publici da na nadolazećim koncertima prepozna ono što smo mi vidjeli u talentiranoj Gini. Za ovu priliku jednostavno ću ispred benda zaključiti “Sretno Maja, dobro nam došla Gina!'”.

Pesma “Zaljubila sam se” koja kroz prizmu prekida ljubavi govori o sazrevanju i spoznaji da sam raspolažeš životom, stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog Detourovog rukopisa, poletnog je i plesnog ritma, odsvirana u akustičnom maniru. Ovih dana snima se i video broj u režiji Luke Nižetića koji je imao prilike sarađivati s Detourom na njihovoj pesmi “Ujutro”.

Dok su video materijali u montaži, Detour je odlučio napraviti malo iznenađenje za svoje fanove. U saradnji s Cedeterijom i Aquarius Recordsom, odlučili su fanovima ekskluzivno pokloniti novi singl “Zaljubila sam se”. Sve što fanovi trebaj da urade  jeste da se prijave na njihovu mailing listu.
Malo više o downloadu saznali smo od Nenad Borgudana, autora svih Detour hitova: “Cedeterija.com je jedan od najstarijih domaćih online shopova za kupnju glazbe pa smo odlučili da u suradnji s njima omogućimo našim fanovima besplatno preuzimanje novog singla Zaljubila sam se. Tako će imati priliku i pregledati ponudu svih naših do sada objavljenih albuma ili svoju fonoteku upotpuniti nekim mp3 singlom koji im nedostaje. Sve što fanovi moraju napraviti je poslati mail s naslovom „Detour“ na detour.news@gmail.com i dobit će linkove za download mp3 ili wav formata našeg novog singla. Njihovu e-mail adresu ćemo uvrstiti na našu mailing listu pa će ubuduće dobivati obavijesti o našim koncertnim aktivnostima te objavi novih singlova i albuma. Ponuda za download vrijedi do kraja mjeseca. Budući da pjesma nije dostupna na Youtubeu, ovo je dobra prilika da pjesmu ‘skinete’ i naučite tekst do koncerta 7. 4. u Vintageu!”, poručuju iz Detoura.

Karte za koncert u Vintage Industrial Baru u pretprodaji su po ceni od 50 kuna. Možete ih nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), a na dan koncerta po ceni od 65 kuna na blagajni kluba.