DEMANT: Koju u Nišu nije privela milicija; legitimisana samo publika

004Bend Disciplin A Kitschme demantovao je pisanje novinara Balkanrocka da je frontmen Koja legitimisan, priveden i doveden sa bine tokom sinoćne racije na bendovom koncertu u Nišu.

Koristimo ovu priliku da kažemo da nas policija nije izbacila, niti skinula sa bine; nismo bili legitimisani, niti tretirani kao kriminalci“, navodi se u saopštenju benda.

U nastavku sledi celo saopštenje benda: Sinoć je pred kraj našeg nastupa u niškom klubu Feedback, posle završetka regularnog dela koncerta, u vreme trajanja prvog bisa u klub uletela policija i zaustavila koncert, sa obrazloženjem da će sprovesti jednu od svojih rutinskih akcija legitimisanja ljudi, što je, kako nam je objašnjeno, učestala pojava u ovom gradu zadnjih mesec dana. Njihova je ideja bila da grupa zaustavi koncert, oni da legitimišu publiku, „oko 5 minuta“, kako reče jedan policajac, pa da grupa nastavi tamo gde je stala. Povukli smo se u tzv. backstage. Naravno, policijska akcija je potrajala više od 15 minuta, ugođaj rock koncerta je bio nepovratno narušen, te više nije bilo razloga za povratak na binu.

Redakcija Balkanrocka ovim putem se izvinjava Koji, bendu Disciplin A Kitschme, organizatorima koncerta i klubu Feedback zbog pogrešnih navoda našeg novinara. Novinar Balkanrocka je video da milicija razgovara sa Kojom i da ga neko odvodi sa bine. Ali zbog nastale gužve, nije primećeno da je obezbeđenje kluba ispratilo bend u bekstejdž, što je redovna procedura kluba.