fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Dečiji hor Čuperak i Koja napravili spot za "Neukusu treba reći NE!"

Dečiji hor Čuperak i Koja napravili spot za “Neukusu treba reći NE!”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Neukusu treba reći NEObjavljen je spot Dečijeg hora Čuperak i Dušana Kojića Koje za novu verziju pesme „Neukusu treba reći NE!“.

Nova verzija pesme „Neukusu treba reći NE!“, koju su zajedno snimili Dečiji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), prva je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde poznate rokenrol pesme obrađuje dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Za koncept (i ideju) spota bili su zaduženi Vuk Saletović, Dušan Kojić Koja i Bane Radovanović; režiju potpisuje Vuk Saletović; kamermani su bili Vuk Saletović i Ivan Nedeljković; montažer – Aref Zabbi; organizacija: Vladan Vasiljević Điri i Nevena Saletović. Animacija: Crater studio (Crater Vfx Training Center).

Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesama uživo zadužena je i za koreografiju.

Koja i hor Čuperak su inače pesmu „Neukusu treba reći NE!“ premijerno izveli 13. juna 2014. godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – 5. BUDI u Kulturnom centru Pančeva. Nakon toga pesma je snimljena i u studiju.

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak (koji radi u Kikindi) kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). Projekat su ovoj (prvoj) fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.