fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Dečiji hor Čuperak i Koja izveli "Neukusu treba reći NE" (audio)

Dečiji hor Čuperak i Koja izveli “Neukusu treba reći NE” (audio)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

nekusu-treba-reci-ne

Dečiji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme) snimili su zajedno novu verziju pesme „Neukusu treba reći NE“.

deca-pevaju-rokenrolPesma je prva u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Deci je bilo silno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Kojom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Koja je ovim povodom izjavio: „Deci je Disciplina kičme uvek bila zanimljiva – to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju. Tako je bilo i ovog puta: letos smo prvo izveli, a potom i snimili drugačiju verziju pesme Neukusu treba reći NE!, koja u ovom momentu obnarodovanja ujedno predstavlja i svojevrstan završetak istoimene kulturno – zabavne akcije koju je Disciplin A Kitschme održala pre desetak dana u beogradskom SKC-u.“

Disciplin A KitschmeKoja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme „Neukusu treba reći NE“. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović.

Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesme uživo je bila zadužena i za koreografiju.