fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Debi video dvojca Orea

Debi video dvojca Orea

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Orea_bikiniNovoformirani dvočlani elektro-akustični sastav Orea objavio je prvi singl/spot “Bikini” sa budućeg debi albuma, u izdanju Lampshade Media.

Muzičku produkciju potpisuje Lil’ Bear dok je za postprodukciju odgovoran Athens Mastering studio u Atini. Takođe, produkciju spota za istoimeni singl potpisuju Milan Nenin i Borko Basarić.

OREA je dvočlani elektro-akustični sastav koji čine Borko Basarić i Milan Nenin. Svoju muziku karakterišu kao world music, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.

Milan i Borko su se upoznali na Univerzitetu u Novom Sadu, Departmanu za fiziku 2002. god kad su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili. Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend Azil 5 dok Milan radi na svom solo projektu (“Incident”), te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom. 12 godina kasnije Milan i Borko se sreću slučajno konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje OREA.

Debi album sastava OREA se može očekivati početkom 2016. godine.