-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Debi pesma kruševačkog Elephant in the Zoo

Debi pesma kruševačkog Elephant in the Zoo

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

elephant_in_the_zooNovi kruševačko-beogradski bend Elephant in the Zoo objavio je svoju prvu pesmu “We Wear The Mask”.

Uskoro se očekuje i pesma “Stranger” koja je adaptacija poeme To You. Pesme su snimane u Sweepunk studiju u Kruševcu. Producent je Zoran Vasić (ZAA, Katabazija), a za snimanje je zaslužan Zlatko Fatzed Petković (ZAA, Scarps, Katabazija) koji je i odsvirao bubnjeve.

Godinama unazad Dušan Veljković i Aleksandar Hadžić se bave afirmacijom blues i country- folk muzike u Srbiji. U nekoliko navrata imaju muzička proputovanja po Evropi, te sviraju u Nemačkoj, Holandiji, Belgiji… Dolaze na ideju da se autorski izraze i na toj osnovi počinje saradnja sa Ilić Tomislavom. Inspirisani dodirom poezije i muzike za kratko vreme formiraju zvuk bez žanrovskog određenja. Svoj rad definisu kao “muzičko oslikavanje poezije”, s’tim da i muzika shvaćena kao ambijent ili slika utiče na pisanje njihovih autorskih tekstova.

Aleksandar Hadzić je jedan od poznatijih uličnih svirača koji godinama ulepšava ambijent Beograda na radost svih ljudi koji znaju da cene blues i rock muziku. Dušan Veljković je i solo gitarista poznate kantautorke Ane Ćurčin, predvodnice Amerikana scene u Srbiji, dok je Ilić Tomislav basista benda ZAA, kao i studijski muzičar.

Inače, pesme najavljuju album koji u punom formatu možemo da očekujemo sredinom godine. Album će biti dostupan u fizičkom izdanju kao i free download.