-

Darkest Oath novim albumom spojio Srbiju i Grčku

Darkest Oath, cover

Grčki symphonic black metal sastav Darkest Oath objaviće novi album „Daemonic Pyre Ov Gnosis“ za Drakkar Productions. Back vokali i horovi snimljeni su u FatCat studiju iz Nisa, a otpevala ih je Srpkinja Anastasia Sania.

Anastasiji je ovo prva ovakva saradnja: „Osnivač Darkest Oath-a Jim Necrochrist i ja smo prijatelji godinama. Kada je novi materijal već bio pri kraju, pomenuo mi je da je razmišljao kako bi zvučalo da doda ženski vokal. Pitao me je da li bih probala da dodam ponegde vokal na materijal koji mi je poslao, probe radi. Tako je pocela naša zvanična saradnja. Nestrpljivo cekamo izlazak albuma (najavljen za april 2022), kako bi videli reakciju publike. U odnosu na to i situaciju oko Covid-a (zbog putovanja na turneje) ćemo planirati buduće aktivnosti.“

Back vokali i horovi snimljeni su u Srbiji, u niškom FatCat studiju, a samo snimanje bili je vrlo izazovno: „Snimanje vokala je bio veliki izazov. Pre svega, tražila sam izvestan kvalitet opreme za snimanje, što FatCat poseduje. Dalje, vremena nije bilo puno, a dosta materijala je bilo za snimiti. Izazov se pretvorio u veliko zadovoljstvo, jer sam naišla na izvrsnog saradnika (Rodoljuba Avramovića, vlasnika studija) uz čije sam iskustvo i srdačan pristup lako mogla da postignem upravo ono što sam želela. Ujedno, a meni jako važno, našla sam studio i osobu sa kojom ću nadalje sarađivati, nadam se dugo godina. Tako da FatCat i Rodoljuba srdačno preporučujem za saradnju svim muzičarima, nevezano za žanr muzike kojom se bave.“

Album „Daemonic Pyre Ov Gnosis“ pojaviće se aprila u izdanju Drakkar Productions u nekoliko formata (CD, vinil i kaseta).

Darkest Oath ranih devedesetih je osnovao NecroChrist, poznat po saradnji sa Medieval Demon. Nakon godina pauze Darkest Oath se vraća sa sledećom postavom: NecroChrist – vokal i gitara, Anastasia – vokal, Uncanny – solo gitara, Achilles A. – klavijature, Jim Mutilator (Yoth Iria, ex-Rotting Christ, ex-Varathron) – tekstovi i bas i George Kollias (Nile) – sešn bubnjevi.

Najnovije vesti

Izdvajamo