-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Danilov Doživljaj Beča objavili novu pesmu i spot

Danilov Doživljaj Beča objavili novu pesmu i spot

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

danilov_dozivljaj_becaNakon dve godine, niški pop-rok bend, Danilov Doživljaj Beča, objavio je novi spot i audio metarijal.

U pitanju je spot za numeru “Pada Mrak” na kojoj gostuje Dejan Ilijić, klavijaturista benda Eyot. Video su snimali i montirali Jelena Antić i Nikola Ristić (vokalista i gitarista benda, takođe član benda Proces). Pesma je snimana i miksovana tokom leta u studiju “86”.

Danilov doživljaj Beča je niški bend sastavljen krajem Januara 2000. godine. Osnovnu postavu benda čini petorka (bubanj, bas, dve gitare i glas). Prvi javni nastup bio im je u pozorišnoj predstavi, niškog Akademskog pozorišta, “Mamu mu, ko je prvi počeo?!”, delo Dejana Dukovskog, za koju je bend uradio kompletnu muzičku podlogu. Septembra 2002. bend ulazi u studio i počinje snimanje albuma prvenca. Avgusta 2004. godine album pod nazivom “Ako sutra bude kao juče” izlazi u izdanju niških “SKC”-a i “SIIC Records”-a. Nakon izdavanja prvog albuma i njegove promocije, bend (iako medijski prisutan i povremeno koncertno aktivan), prebacuje fokus svojih aktivnosti na studijski rad, u sopstvenom studiju “Vienna”, u kome su od 2004. do danas snimili nekoliko singlova među kojima su najzapaženiji: “Mala” 2006. , “I know a place” (obrada Bob Marley- jeve pesme) 2007., “Hteo ne hteo” 2010. i “Mi plačemo” 2011. godine.

Pored navedenih objavljenih singlova bend je snimio i nekoliko demo snimaka za pesme: “Svaka me dvojka podseća na tvoju trojku” (obrada pesme grupe “Triput”), “Splavovi”, “Kako smo”, “Vetrovit dan” i instrumental “Larry”, a čija je realizacija u toku, te će biti objavljene u nekom narednom periodu.

Pored osnovne petorke (Nikola Ristić, Vladimir Bogosavljević, Milan Vukosavljević, Milan Srdanović i Miloš Vojvodić) na koncertima i u studiju se kao članovi benda pojavljuju i Ivan Vasić (saxofon), Marijan Cvetanović (truba), kao i povremeno angažovani klavijaturista i prateći vokali.